De associatie

Ieder weekend plaats ik hier een nieuwe schrijfopdracht waar iedereen aan mee kan doen. Of je nou beginner of gevorderd bent, oefening baart altijd kunst. Heb je behoefte om de resultaten van de oefening te bespreken en feedback te krijgen op je werk, dan ben je van harte welkom in onze Facebookgroep Lekker schrijven! Klik hier om er direct naartoe te gaan. Er zijn al heel wat verhalen uitgewisseld, neem nu deel.

De opdracht

De opdracht van deze week is gebaseerd op mijn favoriete quote, die trots op mijn glassboard aan de muur prijkt. Je kan niet wachten op inspiratie, je moet er achterna lopen met een knuppel. Het was schrijver Jack London die deze woorden uitsprak. Nu moet ik bekennen dat ik tot nu toe nog nooit iets van de beste meneer heb geschreven (hoewel ik wel weet wie hij is), maar in deze uitspraak kan ik me helemaal vinden. Als je serieus wil schrijven, moet je het ook serieus aanpakken. Behandel het dan niet als een hobby, maar als werk. Ga niet achter je laptop zitten en wachten tot het verhaal naar jou komt, maar ga actief opzoek naar het verhaal wat in je zit. Begin maar eens met het maken van een woordenlijstje. Waar denk je op dit moment aan? Schrijf dat woord eens op. Waar doet dat je weer aan denken? Schrijf dat woord niet op, maar denk eens verder. Waar doet het eerste woord je nog meer aan denken? Leg nieuwe verbanden, die je verrassen. Maak zo eens een lijst van tien woorden (dit kan ook in thema: woorden die je haat, mooi vindt, seizoensgebonden etc.) en vraag je dan af waarom je juist die woorden hebt opgeschreven. Wat is hun verhaal? Hieronder volgt mijn lijst en mijn verhaal.

De lijst

Kat – zwembad – traumahelikopter – lava – heksenrij – orkaan – oplichting – stro -gala – brandend rubber.

Het verhaal

Van katten tot brandend rubber, dit is mijn leven. Gevangen in tien simpele woorden. Mijn hoogtepunten en dieptepunten, zo nauw aan elkaar verbonden. Ik wil er niets aan veranderen, zelfs het diepste dal niet. Door het diepste dal op te vullen, wordt de hoogste piek alleen maar lager. Ik hou van mijn leven en alle verhalen die ik heb meegemaakt. Het zijn avonturen in hun eigen recht. Ik wil leven als een kat, het leven beleven. Niets is goed, niets is fout, alles is. Dan sta je in je kracht. Dan beweeg je gracieus door de straten en kan je genieten van alles op je pad. Daar hoef ik mijn verleden niet voor aan te passen, maar daar wordt mijn toekomst alleen maar mooier van. Er is nog zoveel toekomst dat ik het einde niet eens kan zien. Nieuwe avonturen, nieuwe werelden, de opties zijn eindeloos. Wie weet zie ik je daar.