De dromenvanger

Ieder weekend plaats ik hier een nieuwe schrijfopdracht waar iedereen aan mee kan doen. Of je nou beginner of gevorderd bent, oefening baart altijd kunst. Mocht je de behoefte hebben om de resultaten van de oefening te bespreken en feedback te krijgen op je werk, dan ben je van harte welkom in onze Facebookgroep Lekker schrijven! Klik hier om er direct naartoe te gaan.

De opdracht van deze week: Schrijf een kort verhaal over een dromenvanger. Ga wild. Wat vangt hij op? Waar hangt hij? Wie gebruikt hem? Hieronder volgt mijn resultaat.


De dromenvanger

Met zijn fijne vingers legt Grijze Maan de laatste knoop in het touw. Hij strekt zijn arm uit en kijkt met een kritische blik naar de dromenvanger in zijn hand. Met zijn vrije hand strijkt hij zacht over de veren en voelt hij hoe de energie door zijn vingers stroomt. Hij knikt tevreden. Grijze maan staat op van de kei die op het dal uitkijkt. Zijn voeten vinden houvast in het zachte groene gras en de wind fluistert hem door de bomen aan de bosrand toe. Vannacht zal zijn dochter Blauwe Vos weer rustig slapen. Zij zal niet langer dromen van wassen witte geesten die donder en bliksem uit hun handen schieten. Daar zal de dromenvanger wel voor zorgen.