De flaptekst

Ieder weekend plaats ik hier een nieuwe schrijfopdracht waar iedereen aan mee kan doen. Of je nou beginner of gevorderd bent, oefening baart altijd kunst. Heb je behoefte om de resultaten van de oefening te bespreken en feedback te krijgen op je werk, dan ben je van harte welkom in onze Facebookgroep Lekker schrijven! Klik hier om er direct naartoe te gaan. Er zijn al heel wat verhalen uitgewisseld, neem nu deel.

De opdracht van deze week is het schrijven van de flaptekst. De credits hiervoor gaan naar mijn schrijfgroep, die met de opdracht op de proppen kwamen. Als ik eerlijk ben, gaat het schrijven van een boek mij misschien wel duizendmaal makkelijker af dan het schrijven van een flaptekst. Je hebt maar zo weinig woorden waarmee je de lezer over het verhaal moet informeren, een belofte moet doen en ze naar binnen moet trekken. Wow. Dat is nogal een opgave. Eentje die we daarom zo nu en dan eens moeten oefenen. Hieronder een flaptekst voor een verhaal waar ik mee bezig ben.

De schimmenwereld

De twintigers Nora en Kyan wonen in een afgelegen dorp in Brabant. Hoewel ze broer en zus zijn, verschillen hun levens dag en nacht. Hij: de populaire bankmedewerker die iedereen bij naam kent. Zij: de barvrouw met tatoeages waar niemand een goed woord voor over heeft. Het dagelijkse leven in het dorp komt op de kop te staan wanneer mensen verdwijnen. Een gruwelijk roofdier heeft het op hen gemunt. Niets en niemand is veilig, zelfs de politie niet. Nora en Kyan nemen de taak op zich om het dorp te verdedigen, maar ten koste van wat? Durf jij je mee te laten sleuren in deze betoverende schimmenwereld?