Maartje’s verhaal in Nevelkinderen

Leuk nieuws: Maartje heeft meegedaan aan de schrijfwedstrijd Nevelkinderen van Godijn Publishing. De opdracht was een sci-fi of fantasyverhaal te schrijven met het gegeven ‘nevelkinderen’. Het was de voor Maartje de eerste keer dat zij een dergelijk verhaal schreef, maar het wordt direct beloond. Zij wist namelijk de 13e plek te bereiken (van de 101 inzendingen).

Het bereiken van de 13e plek ging overigens ook niet zonder slag of stoot. De jury was namelijk behoorlijk verdeelt. Maartjes verhaal was dan ook het enige dat voorzien werd van beide commentaren. Zij is erg dankbaar voor deze uitgebreide feedback en meer dan enthousiast om het verhaal terug te zien in de bundel. Deze verschijnt in maart, maar is hier al te koop.

Heb je nu ook al zin in een kort verhaal? Kijk dan eens hier. Veel plezier!

Nevelkinderen

Houten poppen komen tot leven, terwijl de hemel is bezaaid met felle staarten. AI’s nemen de mensheid over in 2062. Zij die in nevelen gehuld gaan, verbergen iets of willen gevonden worden in de mist op Aarde tot aan de Andromedanevel 2.537.000 lichtjaren hier vandaan.

“Werner tovert een paar kleine voorwerpen uit de zakken van zijn grofgebreide vest en toont ze aan zijn kleinzoon. Jonas neemt ze aan en kijkt verbaasd naar de poppetjes van dorpelingen. Twee lijken te bewegen, anderen zijn gewoon houten poppetjes”. Krista Noor -Het houten hobbelpaard

AUTEURS:
Krista Noor, Daniel Warmoeskerken, Ronald van Assen, Mike Jansen, Bart de Wolf, Jacob Dens, Annika Cannaerts, Michiel Richards, Marieke van de Reep, Karin Hazendonk, Leonie Wouters, Maartje Cooijman, Peter Eijk, Marielja de Geus, Julie Ivens, Stefanie Hulst, Arne Hempenius, Amber Christen, Aad de Winter, Liesbeth Jochemsen, Erik van Oosterhout, Gitta Van Reeth, Lilian Veenhof, Trudy Pas.

Met een bonusverhaal van Garvin Pouw: Twee lege kelken