Avatar Maartje Cooijman

Over mij

Ken je dat beeld van dat kleine meisje dat dagenlang met haar neus in de boeken zit? De blonde hummel die met een uitgestoken tong driftig aan het pennen is in een schriftje? Die ongeïnteresseerde puber die stiekem helemaal opgaat in haar eigen fantasiewereld en dat heimelijk noteert?

Tja, dat kind was ik: Maartje Cooijman. Aangenaam. Al van jongs af aan ben ik in de ban van verhalen. Ik kon urenlang luisteren naar de sprookjes die mijn ouders mij voorlazen. Toen ik zelf kon lezen, kon ik daar dagenlang mee bezig zijn. Dat mijn basisschool naast de bibliotheek lag, maakte dat alleen maar makkelijk. Vaak zat glipte ik tijdens de pauze door de tralies heen om even in de bieb rond te neuzen en nog vaker was ik daar na schooltijd te vinden.

Rond achtjarige leeftijd werd mijn passie voor schrijven aangewakkerd. Dat is duidelijk zichtbaar in mijn opstelschriften. Verhalen over burgemeesters die hun pruik verliezen en bromvliegen die kunnen praten. Ik durf met zekerheid te zeggen dat het daar allemaal begonnen is. Ondertussen zijn we heel wat jaren en ervaringen verder. Ik heb een afgeronde opleiding fotografie en journalistiek. Ik kan mijn verhalen dus in vele vormen vertellen. Toch blijf ik kiezen voor het geschreven woord.

Op deze website kan je mijn verhalen lezen, houd ik je op de hoogte van de literaire ontwikkelingen in mijn leven en kan je met behulp van wekelijkse oefeningen meeschrijven. Ik hoop dat je net geniet van mijn fantasiewerelden als ik.

Veel plezier!
Maartje