Het object

Iedere vrijdagmiddag plaats ik hier een nieuwe schrijfopdracht waar iedereen aan mee kan doen. Of je nou beginner of gevorderd bent, oefening baart altijd kunst. Mocht je de behoefte hebben om de resultaten van de oefening te bespreken en feedback te krijgen op je werk, dan ben je van harte welkom in onze Facebookgroep Lekker schrijven!

De schrijfopdracht van deze week: Kies een voorwerp uit de ruimte en omschrijf de dag die het meemaakt. Wat ziet het allemaal waar wij geen weet van hebben? Voel je vrij om te personaliseren. Schrijf zintuiglijk ook al kan dat eigenlijk niet. Niets is te vreemd, je bent helemaal vrij. Hieronder volgt een stukje van mijn resultaten. Het hele verhaal lees je hier.


Lorre wil een koekje

Dit huis is mijn thuis. Dat is het al jaren. Ik kan me bijna geen tijd herinneren dat het anders was. Dit is waar ik hoor, nergens anders. In de ogen van ander is het misschien niet veel, maar voor mij is het de hele wereld.

De glasgordijnen voor het raam, het rode hoogpolige kleedje dat over de donkerbruine salontafel ligt gedrapeerd, de antieke bank met het vaalgroene pluché, ik heb het allemaal even lief. Misschien komt het omdat ik niets anders gewend ben. Ik kijk immers al jaren toe hoe het gedempte licht van buiten de huiskamer in schemerig licht dompelt. Hier verandert niets, zelfs de stofdeeltjes die door de lucht dansen lijken hetzelfde te zijn. Het heeft iets vertrouwds als je altijd weet wat je kan verwachten. Sommigen zullen het verschrikkelijk vinden, die willen uitdaging en avontuur. Ik niet. Reinheid, rust en regelmaat, daar moet het leven op draaien.

Lees hier verder.